Budite uspešno vidljivi na pretraživačima Internet sadržaja

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization. Budite uspešno vidljivi na pretraživačima Internet sadržaja

Search Engine Optimization (SEO) je proces poboljšanja vidljivosti web sajta ili web strane u pretraživačima putem "prirodnih" tj. neplaćenih rezultata pretrage. Drugi oblik promocije sajta je Search Engine Marketing (SEM) ili plaćeni oglasi. Uopšteno govoreći, web sajt se češće pojavljuje u rezultatima pretrage ili na boljoj poziciji i dobija više posetilaca od korisnika pretraživača.

Kao Internet marketing strategija SEO prati kako pretraživači rade, šta ljudi traže, stvarne izraze za pretragu otkucane u pretraživačima itd. Optimizacija web sajta može da uključuje uređivanje sadržaja, kodiranje i drugo da bi se povećala relevantnost za određene ključne reči i da ukloni prepreke za dobro indeksiranje web sajta kod pretraživača.

Skraćenica "SEO" je termin usvojen od strane konsultanata koji sprovode projekte optimizacije u ime klijenata. SEO može da bude samostalni angažman ili deo šire marketinške kampanje. Efikasno SEO rešenje može zahtevati izmene koda na web sajtu i sadržaj web sajta. SEO taktike mogu biti uključene već tokom izrade web sajta i web dizajna. Termin "prijateljski za pretraživače" (search engine friendly) može da se koristi za opisivanje web dizajna sajta, menija, slika, videa kao i drugih elemenata koji su optimizovani za pretraživače.

Posebno treba voditi računa da se ne primenjuje "prljava" tehnika koja koristi metode kao što su gomilanje linkova, ključnih reči i drugo koje degradira relevantnost rezultata pretrage. Pretraživači uspešno nalaze web sajtove koji koriste ove tehnike i uklanjaju ih iz svojih indeksa!

Zbog složenosti posla nije moguće jednoznačno odrediti cenu za Search Engine Optimization (SEO), već se ona određuje na osnovu ukupnog projektnog zadatka.

Zatražite ponudu


Akcija!

Web sajt već od 100 eur!

All Inclusive!

Sve za uspešan web sajt u jednom paketu!

Za vaš web sajt

Zahtevajte i očekujte samo najbolje!


Kontakt

Luka Salapura
Bulevar Oslobođenja 145
21000 Novi Sad, Srbija
E: lukasalapura@gmail.com
M: 063 888 0 860

Copyright © 2000 - 2019 Luka Salapura. Sva prava zadržana.