Informacije, saveti, preporuke...

Blog

Joomla ili WordPress? Koju razvojnu platformu izabrati za dinamički veb sajt?

Izbor između Joomla i WordPress zavisi od vaših specifičnih potreba i zahteva. Oba su popularni sistemi za upravljanje sadržajem (CMS) i imaju svoje prednosti i nedostatke.

WordPress:

Popularnost: WordPress je najpopularnija platforma za blogove i veb sajtove. Velika zajednica korisnika znači da možete lako pronaći resurse, teme i dodatke.
Jednostavno korišćenje: WordPress je poznat po svojoj lakoj upotrebi, čak i za korisnike bez tehničkog znanja. Postoji mnogo dostupnih tema i dodataka koji omogućavaju prilagođavanje.
Blogging: WordPress je prvobitno stvoren za blogove, pa je odličan izbor za blogere.

Joomla:

Više naprednih mogućnosti: Joomla nudi više fleksibilnosti i naprednih mogućnosti za upravljanje sadržajem. To je dobar izbor za veće veb sajtove i online prodavnice.
Višekorisnička podrška: Joomla ima bolju podršku za višekorisničke sajtove i mogućnost upravljanja pravima pristupa.
Prilagodljivost: Joomla omogućava dublje prilagođavanje, ali to može zahtevati više tehničkog znanja.

Konačan izbor zavisi od vaših specifičnih potreba. Ako želite brz i lak način da postavite blog ili manji veb sajt, WordPress je često bolji izbor. Ako imate veće ambicije i potrebne su vam napredne funkcije, Joomla je najbolji izbor. Takođe, možete razmotriti i druge CMS platforme, u zavisnosti od vaših potreba. Važno je da razmotrite svoje ciljeve i nivo tehničkog znanja pre nego što donesete odluku koju platformu ćete koristiti.

Za vaš web sajt zahtevajte i očekujte samo najbolje!

Više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti interneta, web dizajna i interaktivne multimedije garantuje klijentima potpuni kvalitet. Koncept LWDESIGN je pokrenuo web dizajner, konsultant i likovni kritičar ing. Luka Salapura.